Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti )Ameliyatı, gözün alt ve üst kapaklarına uygulanır. Göz çevresinde oluşan sarkmış deri ve fazla kas dokusunun çıkarılması ile göz çevresindeki dokuların giderilmesini sağlar. Yaşın ilerlemesi ve yer çekimin etkisi ile cildimizde sarkmalar meydana gelmektedir. Bu sürede göz çevresinde torbalanmalar, ciltte renk değişikliği, kırışıklık ve gevşeme gibi bulgular ortaya çıkabilmektedir. Göz kapağı ameliyatı uzman plastik cerrahı tarafından yapılmaktadır.
Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?
Cildimiz normalde elastik bir yapıya sahiptir. İlerleyen yaş ile birlikte cildimiz bu elastik yapısını kaybeder. Yüzde kaybedilen elastik kaybı sonucunda oluşan fazla deri ilk olarak göz kapaklarında toplanmaya başlar. Göz kapaklarında meydana gelen bu deri birikimi kişiye yorgun, donuk ve göstermesi gereken yaştan oldukça daha yaşlı görünüm sağlar. Alt ve üst kapaklarına ilerleyen yaş ile birlikte meydana gelen değişimler şu şekildedir;
- Göz altlarında torbaların ve renk değişimi oluşması
- Üst göz kapaklarında düşüklük meydana gelmesi
- Göz kapağında ve çevresinde kırışıklık ve sarkmalar oluşması
- Göz kenarlarında kaz ayağı oluşumu
- Yorgun bir yüz ifadesi
Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Kaç Yaşında Yapılır?
Göz kapağı estetiği daha çok 35 yaş üstü kişiler tarafından tercih edilmektedir. Göz kapaklarında meydana gelen bu değişimler 35 yaşından sonra daha çok görülmeye başlanmaktadır. Fakat estetik anlamda yaptırmak isteyenler her yaşta bu işlemi tercih edebilirler. Ameliyat sonrasında göz kapaklarındaki yaşlanma durmaz ama ameliyat sonrasında 7 – 8 sene etkisini korur. Ameliyat sonrasında kişinin şikâyetlerinden ilki olan yorgun yüz ifadesi yerine canlı bir yüz ifadesi yer alır.
Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti ) Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar?
- Ameliyat esnasında kanama meydana gelebilme ihtimalini arttırmasından kaynaklı olarak aspirin ve antibiyotik tarzın ilaçların15 gün öncesinden kullanılmasına ara verilmelidir.
- Yara iyileşme sürecini arttırmasından kaynaklı olarak sigara ve tütün ürünlerinin ara verilmesi gereklidir.
Üst Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?
Üst göz kapağı estetiği veya göz kapağı düşüklüğü işlemi yapılırken bölgedeki fazla deri ve kas dokusu kesilerek çıkarılır. İşlem sonrasında iz kalmaması için göz kapağının katlanma çizgisinden kesi işlemi uygulanır. Üst göz kapağı estetiği esnasında alın germe ve kaş kaldırma işlemi de uygulanırsa eğer daha iyi estetik ve kozmetik sonuçlar görülür.
Göz Kapağı Estetiği Hangi Tip Anestezi Uygulanır?
Göz kapağı estetiği işleminde doktorumuzun yapacağı muayene sonrasında hangi tip anestezi altında işlemin gerçekleştirilmesine karar verilir.
Alt Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?
Yaşın ilerlemesi ile birlikte elmacık kemiklerinin üzerinde bulunan yağ dokusu yer çekiminin etkisi ile birlikte aşağıya doğru düşerler. Bu durumdan kaynaklı olarak gözaltlarında çökmeler oluşur aynı zamanda ağız kenarında bulunan gülme çizgilerinde derinleşmeler meydana gelmektedir. İşlem aşamasında elmacık kemiklerinin üzerinde bulunan yağ dokusu yerine asılır. Bu işlemden sonra gözaltlarına herhangi bir işlem yapmaya gerek kalmayabilir.
Alt göz kapakları yeniden değerlendirilerek torbalanma ve sarkma var mı bakılır. Bulgularda değişiklik yok ise alt göz kapağı ameliyatına geçilir. Ameliyatta uygulanacak kesi işlemi kirpiklerin hemen altından yapılarak cilt kaldırılır ve orada bulunan yağ dokusu gözaltı çukuruna yayılır. Orada oluşan fazla deri ve kas kesilerek işlem tamamlanır.